Prof. Dr. Bülent Menteş, akademik kariyerine Gazi Üniversitesi'nde genel cerrahi anabilim dalında öğretim üyeliği ile başlamış ve bilim dünyasına sağlam adımlarla giriş yapmıştır. Cerrahi alanında önemli bir liderlik rolü üstlenerek 2006-2009 yılları arasında Akay Hastanesi'nde cerrahi direktörü ve bilim sorumlusu olarak görev yapmış ve bu süreçte cerrahi pratiğine yön vermiştir. 2009-2012 yılları boyunca Koru Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak çalışmış, sahada önemli bir deneyim kazanmış ve bu süreçte cerrahi becerilerini ustalaştırmıştır. 2014-2015 yılları arasında, Liv Hospital Ankara'nın kurucu Tıbbi Direktörü olarak görev yapmıştır. Bu dönemde hastane yönetiminde ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

2015 yılında Memorial Ankara Hastanesi'nde Proktoloji Ünitesi'ni kurarak Proktoloji Merkezi Başkanı olarak göreve başlayan Prof. Dr. Bülent Menteş, bu alandaki uzmanlığını ve katkılarını sürdürdü. 

Bilimsel çalışmaları ve bütünsel yaklaşımıyla hastalarına daha iyi bir yaşam kalitesi sunmaya odaklanan Prof. Dr. Bülent Menteş'in kurduğu Memorial Proktoloji Ünitesi 2022 yılında Surgical Review Corporation (SRC) tarafından gerçekleştirilen zorlu denetimi başarıyla tamamlayarak  "Center of Excellence" akreditasyonunu almaya hak kazandı. Prof. Dr. Bülent Menteş, şu anda Proktoloji Merkezi Başkanı olduğu Memorial Ankara Hastanesi'nde ve yine Ankara Ege Plaza'da bulunan özel muayenehanesinde Genel Cerrahi ve Proktoloji alanlarında hem ulusal hem de uluslararası arenada saygın bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.



Prof. Dr. Bülent Menteş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine devam ederek, 1993 yılında Genel Cerrahi Uzmanı ünvanını kazandı. Kariyerinin bu erken dönemlerinden itibaren akademik alanda gösterdiği başarıları sürdüren Prof. Dr. Bülent Menteş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği görevini üstlendi ve cerrahi alanındaki kapsamlı bilgi ve deneyimini genç nesillere aktarmaya başladı.

Akademik yolculuğu boyunca, tıp öğrencilerine ve cerrahi stajyerlerine rehberlik ederek onların yetişmesine katkı sağlamıştır. 

Bilim dünyasında uluslararası arenada tanınmış bir isim olan Menteş, 1998 yılında Royal Liverpool University Hospital Colorectal Unit'te çalışarak, Dr. MJ Hershman ile birlikte kolorektal cerrahi ve pelvik taban cerrahisi alanında önemli ameliyatlar gerçekleştirmiştir. Bu dönemde anal ultrasonografi ve anorektal fizyoloji laboratuvarlarında eğitim alarak bilgisini daha da derinleştirmiştir.

Akademik kariyeri etkileyici bir hızla yükselen Prof. Dr. Bülent Menteş, 2000 yılında Doçent unvanını kazanmış ve 2006 yılında Profesör unvanını almıştır. Aynı dönemde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin resmi yayını olan "Gazi Medical Journal" adlı derginin asistan editörlüğünü üstlenerek bilimsel çalışmalara katkıda bulunmuştur.

Prof. Dr. Bülent Menteş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Stomaterapi Ünitesi ve Proktoloji Ünitesi'ni kurarak cerrahi eğitim ve tedavi hizmetlerini sunmuştur. Bu birimler, Türkiye'de öncü bir rol üstlenmiştir ve cerrahi alandaki yeniliklere katkı sağlamıştır.

Ayrıca, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği'nin resmi yayını olan "Kolon ve Rektum Hastalıkları Dergisi"nin editörlüğünü üstlenerek bilimsel alandaki etkisini artırmıştır. Prof. Dr. Bülent Menteş, ulusal ve uluslararası düzeyde büyük saygı gören bir bilim insanı olarak 150'den fazla yazılı esere imza atmıştır.

Proktolojik hastalıklar hakkında eğitim videoları

Prof. Dr. Bülent Menteş, YouTube kanalında proktolojik hastalıklarla ilgili zengin ve güncel içerikler sunuyor. Kanalımız, herkesin kolayca anlayabileceği bir dilde hazırlanan eğitici videolara ev sahipliği yapıyor. Sağlık konularına ilgi duyan genel kültür düzeyindeki izleyiciler için tasarladığımız bu içerikler, proktoloji alanındaki hastalıkların tanı ve tedavisi hakkında detaylı bilgi sunuyor.

Kanalımıza abone olarak yeni videolardan haberdar olmayı unutmayın.

 

Anorektal Hastalıklar (Hemoroid, Anal Fistül, Anal Fissür vb.) Tanı ve Tedavi Yaklaşımları

Anorektal hastalıklar (proktoloji - kalın barsak – rektum ve anal bölge hastalıkları) tıp alanında özel bir kategori oluştururlar. En önemli özelliklerinden biri, çok yaygın olarak görülmeleridir. Her insanın yaşamının bir döneminde (çocukluk dönemi, yurt yaşamı, askerlik, evlilik, gebelik, vs) mutlaka bir anorektal hastalık geliştirdiği veya geliştireceği bilinmektedir. Bunun dramatik bir örneği olarak, Napoleon’un bir hemoroid krizi geçirmesi nedeniyle Waterloo savaşını kaybetmesi anlatılır. Hassas, ağrılı, özel kabul edilen ve kritik fonksiyonlara sahip bu bölgenin sorunlarının tanı ve tedavileri de zordur.